Desert prajitura cu crema de vanilie

de cristina1985 in Prajituri, 29 Apr 2018 | 4722 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat cocos:
  • 5 albusuri
  • 150g zahar
  • 2 lg faina
  • praf de copt
  • 150 g fulgi cocos
  • Blat nuca si cacao:
  • 5 albusuri
  • 150g zahar
  • 2 lg faina
  • praf de copt
  • 3 lg cacao
  • 100 g nuca macinata
  • Crema:
  • 400 ml lapte
  • 10 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • zahar vanilinat
  • 4 lg amidon
  • baton vanilie
  • 250 g unt
  • 100 g mascarpone
  • Ornat:
  • ciocolata rasa
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de vanilie:

Blat cocos: Se bat spuma 5 albusuri, apoi se pune treptat zaharul si mixati in continuare. Se adauga faina cernuta, praful de copt, fulgii de cocos. Aluatul este foarte uscat, ca o pasta care se intinde cu ajutorul unei linguri. Se pune  intr-o tava de 30 x 20 cm si se pune in cuptorul preincalzit, la temperatura de 180 grade Celsius, timp de 10-15 minute. Se scoate din tava, pentru a pune al doilea blat, la cuptor.

Blat cacao si nuca: Se bat spuma 5 albusuri, apoi adaugati zaharul (treptat) si mixati pana capata consistenta unei bezele. Se adauga faina cernuta, cacaua, nuca macinata si praful de copt. Se pune la copt, in aceeasi tava, timp de 10-15 minute sau pana este gata.

Crema: Cele 10 galbenusuri se amesteca cu zaharul, zahar vanilinat, amidonul si baton de vanilie (curatat). Cand laptele fierbe, se toarna usor amestecul de galbenusuri si se amesteca foarte repede (la inceput), pentru a nu face cocoloase. Se fierbe 10-15 minute, pana se ingroasa.

Se lasa la racit, dupa care se pune cate o lingura de crema peste amestecul de unt si mascarpone. Se tot adauga crema, pana o incorporati pe toata.

Se pune crema peste blatul de cocos, apoi se asaza blatul de cacao, iar crema si ciocolata rasa. Se tine la frigider.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cirese si capsuni